Julestuen

Brøndby Strand Kirkes julestue afholdes hvert år lørdagen før første søndag i advent altså d. 28/11 kl. 10-14 i 2020.

Der er mange boder med hjemlavede ting, juledekorationer, håndarbejde, hjemmebag, hjemmelavet konfekt, der er tombola, fiskedam, lotterier og loppebod og meget mere. Der er en cafè med frokost, æbleskiver, gløgg og ris a la mande til fordelagtige priser.

Børnekoret underholder, minikonfirmanderne spiller kryppespil og der er rundvisning i klokketårnet.

Der er en fantastisk stemning i huset op til julestuen, frivillige og ansatte myldrer rundt og stiller op, køber ind, laver juledekorationer, laver mad, skaffer sponsorpræmier, øver sange og kryppespil o.s.v.

På selve dagen falder der ro på det hele og julestemningen breder sig.

Overskudet fra julestuen går ubeskåret til menighedsplejen.

Julestuen 2019:

Næsten 60 frivillige var i gang – enten i dagene og ugerne inden, eller på selve dagen. I satte plakater op, fandt sponsorer, hentede og bragte gaver og præmier; I brasede og bagte og lavede lækre sager hjemme; I strikkede, syede, hæklede og skabte de fineste juleting. I lavede dekorationer; slæbte op af kældre og ud af depotrum, donorede alverdens ting til loppebod, tombola og lotteri; I stod i boder, serverede mad, vaskede op i timevis, trillede daddelkugler så det var en lyst – jeg kunne blive ved: I KNOKLEDE! Og I skabte en fantastisk stemning for vores gæster, store som små, og for alle os andre.

Jeres indsats betød, at vi havde en rekordhøj indtjening: Mere end 25.000,- end tjente I til kirkens sociale arbejde. Det er et uhørt højt beløb – adskillige tusinde kroner mere end det næstbedste år. Pengene kommer til at gå til Spisestuen, til akuthjælp og julehjælp, til sommerferie med udsatte børnefamilier og alle Menighedsplejens andre projekter – og det er penge, der virkelig gør en forskel, der kan mærkes.

Tusind tak til hver enkelt en af jer for alt det, I bidrog med.

Mette Reese Bernskov
Kordegn/Kirkekoordinator