Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag v. Paraatlet Noa Bak

SEP
29

Foredrag v. Paraatlet Noa Bak


Dato Torsdag d. 29. september 2022, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Brøndby Strand Kirke, Brøndby Strand Centrum 90, 2660 Brøndby Strand
Foredrag v. Paraatlet Noa Bak

Noa Bak blev født med dårlige udsigter til at leve længe. Som 2-årig fik han to blodpropper - én i hjernen og én i hjertet. De medførte, at han blev spastisk lammet i den ene side. Lægerne vidste ikke, om Noa ville overleve og i så fald, om han ville komme til at gå igen eller nogensinde få et sprog. Men Noa gav ikke op. Han ville leve og mod alle forventninger begyndte han at gå og fik som 3-årig en hjertetransplantation. I dag er Noa 26 år. 

I sit foredrag "Mit hjertes historie" fortæller Noa om, hvordan han i dag lever et rigt liv, hvor små sejre fylder mere end alle de nederlag, som han også åbent fortæller om. For det har ikke været let som handicappet at gå i almindelig skole. Noa har følt sig udenfor både socialt og fagligt. Små ting som at se de andre spille fodbold, når man selv drømte om det, men ikke kunne være med, fik Noa til at folde hænderne og bede Gud om hjælp til at spille fodbold. I foredraget fortæller Noa, hvordan han fik svar på denne bøn. 

I dag har Noa stadigvæk sine udfordringer - eksempelvis kniber det med kortidshukommelsen på grund af hjerneskaden. Alligevel har han spillet teater, gennemført højskoleophold og går ud og holder foredrag. På trods af de dårlige udsigter til at gå er Noa i dag på landsholdet i atletik - og en læge har blandt andet undret sig over, hvordan Noa kan være i så god form uden at tage Epo. 

Noa kommer i sit foredrag ind på sit menneskesyn og vender svaghed og styrke på hovedet i et samfund, hvor mange unge er pressede over at skulle leve op til samfundet og hinandens forventninger.