4. maj Klokkekoncert

# Online begivenheder
Udgivet mandag d. 4. maj 2020, kl. 15:10

75 året for Danmarks befrielse

I går aftes (4. maj) satte mange mennesker lys i vinduerne – i dag flager vi.

Traditionen tro, var der i aftes ”4. maj koncert” fra kirkens klokketårn, men arrangementet blev ikke helt som håbet pga. landets undtagelsestilstand. Koncerten ”En lærke letted”, der skulle have været afholdt i kirkerummet forud for kransenedlæggelse af udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, måtte aflyses, da vi ikke kan samles i kirkerummet i denne tid.

Men ministeren deltog ude foran kirken kl. 17.00 og sagde ved kransenedlæggelsen, at befrielsen minder os om, at

• Danmark blev frit – igen,
  • Vi mindes de mange mennesker, der var ofre for nazismens forbrydelser og
  • Demokratiet vandt over et mennesyn, hvor mennesker blev bedømt ude pga. religion eller oprindelsessted, og i stedet bliver bedømt ud fra deres handlinger og holdninger.

Vi glæder os over befrielsen, der kom til Danmark i 1945. Med alle mennesker krammende og jublende på gaderne.

Og vi glæder os til at vi ingen kan samles i kirkerne, give hånd eller kramme hinanden og høre Ordet forkyndt i vores midte – i al vores forskellighed og i frihed.

En lærke letted, og tusind fulgte,

Og straks var luften et væld af sang.

De tusind tårne tog til at tone,

Så landet fyldtes af klokkers klang,

Og byer blomstred i rødt og hvidt,

Og det var forår og Danmark frit,